Word ook vriend!

Honingbijen hebben onze steun nodig. Op onze beurt kunnen wij bijen niet missen. Bijen zijn een essentiële schakel in de biodiversiteit. De leefomstandigheden voor bijen moet verbeteren om ze voor verdere achteruitgang te behoeden. Vrienden van de honingbij zet zich daarvoor in. Word daarom ook vriend!

JA, IK WORD VRIEND EN STEUN MET EEN BEDRAG VAN:


Een bijzonder volk

Honingbijen vormen samen een hecht volk. Het is net een geoliede machine, iedere bij heeft een taak, ten gunste van het hele volk. In de winter dicht op elkaar in afwachting van betere tijden, in de zomer 24/7 met z’n allen binnen en buiten aan het werk.

Bijzondere bezigheid

Imkers zorgen met hun bijenvolken voor het bestuiven van talloze fruit- en groentensoorten. Het houden van bijen is een fascinerende bezigheid. Tegenslagen door slechte leefomstandigheden en ziekten maakt het niet makkelijke  bijenvolken in leven te houden.

Bijzondere club

De Nederlandse BijenhoudersVereniging verbindt, versterkt, onderwijst, inspireert en faciliteert bijenhouders met als doel het in stand houden en bevorderen van een gezonde bijenstand. De NBV richt zich op alle bijenhouders in Nederland, zowel de hobbyist als de beroepsmatige.